Eredmények

A Győri SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma 28. alkalommal rendezte meg 2019. december 9-én a MÓRA FERENC NOVELLAELEMZŐ ÉS FOGALMAZÁSI VERSENYT. Az első fordulón a feladat egy Spiró György-novella elemző bemutatása volt. 106 résztvevőből 22-en jutottak tovább a második fordulóra, mely 2020. március 27-én kerül megrendezésre.

 

Bővebben: Eredmények

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 A Győri SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma az ELTE SEK BTC Savaria Magyar Irodalomtudományi Tanszéke támogatásával 28. alkalommal hirdeti meg  a

 MÓRA FERENC NOVELLAELEMZŐ ÉS FOGALMAZÁSI VERSENYT

 a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Vas megyei, budapesti középiskolások, valamint az erdélyi és szlovákiai magyar középiskolák tanulói számára.

 Jelentkezési határidő: 2019. november 30.

Bővebben: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Novellaelemző verseny

Kedves Kollégák és Versenyzők!

 

 Iskolánk immár 28. éve rendezi meg a Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Versenyt.

 

 

A negyedszázados évforduló kapcsán megújult versenyünkben a kortárs irodalom képviselőit helyezzük előtérbe. Ezért 2016-ban, az elődöntőben egy Esterházy-novella elemzése volt a feladat, a tavaszi döntőbe pedig meghívtuk az író testvérét, Esterházy Mártont. Emlékezetes élményt jelentett a versenyzőknek a vele való beszélgetés, megtiszteltetés volt számukra tőle átvenni az értékes jutalmakat.

 

 

 

2017-ben Tóth Krisztina A berlini járat című novellájára esett a választás és a tavaszi döntőben az írónő gratulált a győzteseknek.

 

 

 

2018-ban Parti Nagy Lajos meséjét elemezték a versenyzők és legnagyobb örömünkre a Kossuth-díjas írót személyesen is köszönthettük a döntőben.

 

 

 

2019-ben Spiró György írása szerepel majd az első fordulóban. A tavaszi döntőre a Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító elfogadta meghívásunkat, hogy személyesen adja át a versenyzőknek jutalmukat.

 

 

 

Úgy gondoljuk, hogy a verseny megújítása, a találkozás lehetősége az íróval, még inkább közelebb hozza az irodalmat a középiskolai korosztályhoz és még nagyobb kedvet éreznek versenyünkhöz.

 

 

 

A kedves kollégáknak jó felkészítést, a diákoknak eredményes szereplést kívánunk!

 

 

 

 

 

Győr, 2019. november 14.

 

 

 

Üdvözlettel:                                                             

 

     Csengeri Mária       

 

tagintézmény-vezető    

 

Horváth Melinda     

 

szervező