-

Nyelvismerő Vetélkedő

Iskolánk idén is megrendezte városi szintű Nyelvismerő Vetélkedőt általános iskolák 2., 3., 4. évfolyamos tanulóinak. A versenyen 64 tanuló mérte össze a tudását. Az elért eredményeikhez ezúton is gratulálunk.

2. évfolyam

I. Pusztai Panna - Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium

II. Matis Míra Bianka - Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola

III. Sashegyi Kata - GySzSzC Móra Ferenc Általános Iskolája és Szakgimnáziuma

3. évfolyam

I. Polgár Zsófia - Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium

II. Jász Zétény - GySzSzC Móra Ferenc Általános Iskolája és Szakgimnáziuma
III. Gacs Levente - Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

4. évfolyam

I. Szabó Kornél - Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola

II. Horváth Zsófia - Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium

III. Rádly Bernadett - Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola

 

Győri Sárkányhajó Roadshow Sulisárkány Verseny

A Móra-iskola csapata immáron 4. alkalommal első lett a Győri Sárkányhajó Roadshow Sulisárkány Versenyén

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Graboplast Vízisport Egyesület megrendezésében került sor 2018. május 6. napján, vasárnap Győrben az Aranyparton a Győri Sárkányhajó Roadshow Sulisárkány Versenyére.

Az iskolák közti megmérettetésen a Móra-iskola középiskolai csapata az első helyet szerezte meg. A 20 fős legénység és a csapatkapitány, Dubi Andrea éremdíjazásban részesültek és elhozták a vándorkupát, immáron negyedik alkalommal.

Ballagás

Május 4-én 17 órakor utoljára szólalt meg az iskolacsengő a végzős diákjaink számára. A virágdíszbe öltöztetett osztálytermeikből indulva alsóbb évfolyamos diáktársaik sorfala között osztályfőnökükkel együtt énekszóval járták be a jól ismert folyosókat. A zsúfolásig megtelt aulában szüleik, nagyszüleik, rokonaik, barátaik várták őket.Miután elfoglalták helyüket a dobogón, közösen elénekeltük a himnuszt. Utána Csengeri Mária tagintézmény-vezető asszony idézte fel ünnepi beszédében a ballagás hagyományát, látta el életre szóló hasznos tanácsokkal végzőseinket. Szép szokás iskolánkban, hogy mind a három tagozat képviselői  elköszönnek diáktársaiktól. A végzősök nevében Domonkos Vivien búcsúzott.

Ezután a legkiválóbb diákjainknak nyújtottuk át a jutalomkönyveket és okleveleket. Ballagóink Móra Ferenc előtt tisztelegve domborművénél elhelyezték a búcsú virágait és énekszóval kivonultak az iskolából.

Képek a Galériában