Nyitott Kapuk Napja Kiállítás

2017. november 10-én, pénteken a Móra-iskola is részt vett az Egyetemi Sportcsarnokban rendezett Nyitott Kapuk Napján, ahol az érdeklődő  nyolcadik osztályosoknak bemutattuk képzéseinket. Már korán reggel, középiskolásaink segítségével feldíszítettük standunkat. Helyet kaptak a falon a sportolóinkat bemutató plakátok, kiadványos diákjaink színvonalas munkái és az iskolai életet megelevenítő fényképek. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a kiállításunkra. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok kisdiákot szüleik is elkísértek és komolyan érdeklődtek intézményünk iránt. Nagy népszerűségnek örvendett Hámor Vilmos kollégánk nyomdatechnikai bemutatója.

Megemlékezés

Az október 23-ai hosszú hétvége az egész országban a megemlékezés jegyében zajlott. Így volt ez Győr városában is, ahol hétfő délelőtt 10 órakor a Golgota emlékműnél a mórás diákok is meghallgatták Radnóti Ákos alpolgármester úr ünnepi beszédét, és részt vettek más iskolákkal együtt a koszorúzási szertartáson.

1956-os emlékműsor

Október 20-án tartottuk iskolánkban az 1956-os forradalom emlékműsorát. A 11. B osztály színdarabban idézte fel a történelmi kort, a forradalom eseményeit. Még közelebb hozta a tanulókhoz a több évtizeddel ezelőtt történteket a kivetítőn megjelenő archív felvételek. A nagyon jó dalválasztásnak köszönhetően együtt dúdoltuk azokat a feldolgozásokat, melyeknek  üzenete a hazaszeretetről, a szabadságról mindnyájunknak szól.

Képek a Galériában

Diákdiri választás

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon a középiskolások diákdiri választást tartottak. Már hetek óta készültek   erre a megmérettetésre. A 11. A osztály 11.BraziliA ,  a 11. B osztály pedig A bűn bandája névvel szerepelt. Mindkét osztály vidám, rájuk jellemző műsorral mutatkozott be, majd  kreativ feladatokkal szórakoztatta diáktársait. Közben a lányok finomabbnál finomabb szendvicsekkel, süteményekkel próbálták maguk mellé állítani a hálás nézősereget. Végül a szerencsét is segítségül hívták a népszerűség megszerzéséhez. Értékes díjakat sorsoltak ki a tombolahúzáskor. 12-kor ért véget  ez a rendkívül színvonalas, gazdag program.  Már csak a szavazás volt hátra. Miután minden középiskolás és tanáraik leadták voksukat, a diákönkormányzat segítői összeszámolták a szavazatokat. Az aula levegője az izgalomtól felforrósodott, az érintettek pisszenni sem mertek. Az eredményhirdetés következett. Büchler Zsolt tanár úr gratulált mindkét osztály műsorához, és bejelentette, hogy a 11. B osztály nyerte el a diákdiri státuszt. A győztesek hatalmas ovációval fogadták az eredményt, a 11. A-sok pedig - sportszerűen - gratuláltak vetélytársaiknak.

Képek a Galériában

"Tök jó" szépségverseny

 

Felső tagozatosaink évek óta várják a hagyományos októberi tökfaragó versenyünket. Évről évre egyre ötletesebb és munkaigényesebb alkotások születnek. Ezt tapasztalta a zsűri is, hiszen nagyon nehezen tudták a dobogós helyeket kiválasztani. Szívük szerint egyformán díjazták volna mindegyiket, de a versengés kihívása megkívánta a végső sorrendet. Vigaszdíj nélkül senki nem maradt. Mindenki egyetértett abban, hogy a verseny abszolút győztese a 6. b osztály "EsküszTÖK" kompozíciója lett.