Betekintés az írásbeli felvételi dolgozatokba

Betekintés az írásbeli felvételi dolgozatokba

A központi írásbeli felvételi vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázók, szülők

2018. január 26. napján 8.00-16.00 óráig

tekinthetik meg intézményünk titkárságán.

Takács Tamara

2017. december 11-én 10 órakor Takács Tamarát köszönthettük, aki két éve iskolánkban érettségizett. Tamarát nem csak sporteredményei miatt láttuk szívesen. Személyében olyan embert állíthattunk a diákok elé példaképül, aki helyt áll az élet minden területén. Főiskolai hallgatóként jelenleg is értékrendjében a tanulás és a sport áll az első helyen. Mindnyájan meggyőződhettünk arról, hogy a kajakos felnőtt világbajnoki cím ellenére szerény, közvetlen maradt, aki jó szívvel  emlékezett vissza mórás éveire. Ebben a szezonban Tamara kilenc versenyen indult (országos, Európa-, és világbajnokság), és kilenc aranyérmet szerzett, októberben pedig az év kajakosává választották. E fantasztikus eredményről és a hozzá vezető útról beszélgetett vele Fekete Szabolcs tagintézményvezető-helyettes úr. Tamara felidézte gyermekkorát, a sportággal való első találkozását. Kedvesen emlékezett vissza a nálunk töltött öt esztendőre, szeretettel emlegette a győri Graboplast klubját, majd részéletesen beszélt az idei szezonra való felkészülés akaratot is próbára tevő időszakáról immár a budapesti Vasas színeiben. Sportoló diákjaink elragadtatással hallgatták Tamara beszámolóját, aki hitelesen képviseli, hogy a kitartó, céltudatos munka meghozza a várva-várt eredményt. A beszélgetés után szívesen szerepelt egy közös fotón a mostani mórásokkal, majd autogramot adott a lelkes, érdeklődő diákoknak.

 

Mikulás-party

December 4-é, pénteken iskolánk Diákönkormányzata Mikulás-partyt rendezett a középiskolások részére. Az aulát hagyományainknak megfelelően rendeztük be: nem hiányozhatott a szépen megterített asztal az alkalomhoz illő díszítéssel és a sokféle sütemény. Csengeri Mária tagintézmény-vezető asszony nyitotta meg a programot. Rövid tájékoztatást adott az eddigi időszakról és a félév hátralévő feladatairól. Ezt követően átadta a szót Dubi Andrea gyakorlati oktatásvezetőnek, aki büszkén ismertette sportolóink kiemelkedő őszi eredményeit. Büchler Zsolt tanár úr irányításával kezdetét vette az önfeledt szórakozás és vetélkedő. Rejtvények, fejtörők, tesztek megoldásával gyűjtötték a pontokat az osztályok. Azok, akik külön  produkcióval is készültek, 11 órától mutathatták be műsorukat a színpadon. Kivétel nélkül mindegyiket dicséret illette a humoros, kreatív ötletekért. Végül a Mikulás zsákjából előkerültek a nyeremények is: csokoládé, sütemény és sokféle déligyümölcs. Kellemes, vidám hangulatú napot zártunk!

Nyitott Kapuk Napja Kiállítás

2017. november 10-én, pénteken a Móra-iskola is részt vett az Egyetemi Sportcsarnokban rendezett Nyitott Kapuk Napján, ahol az érdeklődő  nyolcadik osztályosoknak bemutattuk képzéseinket. Már korán reggel, középiskolásaink segítségével feldíszítettük standunkat. Helyet kaptak a falon a sportolóinkat bemutató plakátok, kiadványos diákjaink színvonalas munkái és az iskolai életet megelevenítő fényképek. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a kiállításunkra. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok kisdiákot szüleik is elkísértek és komolyan érdeklődtek intézményünk iránt. Nagy népszerűségnek örvendett Hámor Vilmos kollégánk nyomdatechnikai bemutatója.

Megemlékezés

Az október 23-ai hosszú hétvége az egész országban a megemlékezés jegyében zajlott. Így volt ez Győr városában is, ahol hétfő délelőtt 10 órakor a Golgota emlékműnél a mórás diákok is meghallgatták Radnóti Ákos alpolgármester úr ünnepi beszédét, és részt vettek más iskolákkal együtt a koszorúzási szertartáson.