Kezdőlap

Szakma Sztár Fesztivál

 

Iskolánk pályaválasztás előtt álló hetedik évfolyamos tanulói, illetve a kilencedik és tizedik évfolyamos szakgimnazistái 2019. március 13-án részt vettek Budapesten a XII. Szakma Sztár Fesztiválon.

A rendezvényen az ország kiváló tanulói 52 területen mérték össze szakmai tudásukat. A szakmai versenyek nem egy izolált környezetben zajlottak, hanem a nyilvánosság előtt, így diákjaink betekintést nyertek a különböző szakmák világába. Emellett az egyes szakmák standjainál képességeiket is kipróbálták, amit a kiállítók ajándékokkal honoráltak.

 

A tanulóink véleménye:

Jó dolognak tartottam ezt a rendezvényt, mert közelebbről megismerhettem egy-egy szakmát. Most már magabiztosabban tudom elképzelni a jövőt tudva, hogy ennyi szakma közül választhatok.

A rendezvényen különböző szakmákat tekintettük meg testközelből. A fodrász, villanyszerelő, mezőgazdász és sok más foglalkozás standjai között sétálva betekintést nyertünk a szakmák rejtelmeibe.

A rengeteg ember bizonyítja a program sikerességét és sokszínűséget. Segíti a jövő nemzedékeket a továbbtanulás adta nehézségek leküzdésében és a jobb jövőkép kialakításában.

Akiknek még elképzelésük sincs, hogy mégis milyen szakmát válasszanak maguknak, azoknak mindenképpen ajánlani tudom ezt az eseményt.