Sulihívogató

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma

9023 Győr, Kodály Zoltán u. 20-24.

Telefon: 96/ 427-244, Fax: 96/427-905

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.moraferenciskola.hu

Tagintézmény-vezető: Csengeri Mária

Nyitott kapuk napja: 2018. november 27. 805-1140

Tájékoztató szülői értekezlet: 2018. november 27. 1700

Pót nyílt nap: 2019. január 9. 805-945

A szép, zöldövezettel körülvett, megújult intézményünkben 45 éve, színvonalas, gyermekközpontú, hagyományőrző nevelő-oktató munkát végeznek pedagógusaink. Célunk az, hogy kötelesség-és tisztelettudó, becsületes, tudásra vágyó, kreatív fiatalokat neveljünk. A pedagógusok szeretettel, nagy odafigyeléssel és türelemmel, a szülőket partnernek tekintve foglalkoznak a tanulóinkkal. Tanulóink nyugodt, szorongástól mentes légkörben tanulhatnak. Biztosítjuk az óvodából az iskolába, majd az alsó tagozatból a felső tagozatba történő zökkenőmentes átmenetet. Fontos szerepet szánunk a játéknak és a mozgásnak. Oktató munkánkat a tanulók egyéni képességeit, haladási ütemét figyelembe véve végezzük. Többféle tanórai és tanórán kívüli lehetőséget biztosítunk arra, hogy diákjaink megtalálják a tehetségük kibontakoztatásához leginkább illő osztályokat és tevékenységeket.

Az alábbi tervezett lehetőségeket kínáljuk:

Ø  Idegen nyelv „a”: Első osztálytól - a szülői igényeket figyelembe véve - az angol vagy a német nyelvvel játékos keretek között ismerkednek meg a tanulók. Az idegen nyelvi méréseken a statisztikai átlagot meghaladó szinten teljesítenek tanítványaink.

Ø  Digitális és vizuális kultúra „b”: A tanulók kreativitását, kézügyességét és esztétikai érzékét változatos technikákkal, emelt óraszámban fejlesztjük, a legügyesebbek rajzpályázatokon mutathatják meg tehetségüket. Tanulóink már az első osztálytól kezdődően, élményalapú oktatási módszerekkel, modern eszközök használatával, játszva ismerkedhetnek meg az informatika, a robotika és a programozás alapjaival.

Ø  Sport „c”: Komplex képzést nyújtunk a széles körű sportági alapozás érdekében. A tanulók fizikai fejlesztése mellett (erőnlét, állóképesség, mozgáskoordináció) nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi felkészítésre. Céljainkat a következő tanórák és foglalkozások keretében valósítjuk meg: testnevelés, úszás, néptánc, sportágválasztás, küzdelem és játék.

 

Egyéb lehetőségek:

Ø  Digitális kultúra: Már az első osztálytól kezdve, heti 1 órában, játékos keretek között ismerkedhetnek meg tanulóink az informatika, a robotika és a programozás alapjaival.

Ø  Logikai gondolkodás fejlesztése: A tanórákon felül, a tanulók képességeit kibontakoztató szakköri foglalkozásokat tartunk: logika, anyanyelv.

Ø  Néptánc: A sporthoz hasonlóan fejleszti a szellemi, fizikai képességeket, érték-és hagyományőrző tevékenység, tartalmas baráti kapcsolatok kialakulásának színtere. Ezért a mindennapos testnevelés  keretében ismerkednek meg tanulóink a népi gyermekjátékokkal, a néptánc alapjaival.

Ø  Nyelvtanulás: Szakköri keretek között 2. osztálytól biztosítunk lehetőséget a német vagy az angol nyelv tanulására.

Ø  Úszás: Az úszást a mindennapi testnevelés keretében saját, 25 méteres, feszített víztükörű tanmedencénkben oktatjuk.

Ø  Sportolási lehetőségek: Úszás, torna, kosárlabda, asztalitenisz, judo, karate,Rock & Roll Videoclip Dance, Dobd a Kosárba!-labdás sportjáték, labdarúgás-előkészítő, Suli Jóga, tarásjavító torna

 

Információk:

·         A reggeli ügyelet 6 30 órától, a délutáni ügyeletet 1630 óráig vehető igénybe.

·         Könyvtárunk a szabadidőben is használható, 20300 könyv áll a tanulók rendelkezésére.

·         Számítógéppark, internet szolgálja a hasznos időtöltést.

·         Erdei iskolát, állótábort, vándortábort és sítábort szervezünk.

·         Az aulában folyamatosan rendezünk műsorokat és kiállításokat.

·         Gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, orvos, védőnő, ifjúságvédelmi felelős segíti munkánkat.

·          Egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás céljára fejlesztő szoba áll a rendelkezésünkre.

 

                Szeretettel várjuk a kedves Szülőket és a leendő kis Elsősöket!