Sulihívogató

Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium

9023 Győr, Kodály Zoltán u. 20-24.

Telefon: 96/ 427-244, Fax: 96/427-905

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.moraferenciskola.hu

Intézményegység-vezető: Fekete Szabolcs

Nyitott kapuk napja: 2016. november 22. 805-1215

Tájékoztató szülői értekezlet: 2016. november 22. 1700

Pót nyílt nap: 2016. december 6. 805-945

 

A szép, zöldövezettel körülvett, megújult intézményünkben 42 éve folyik színvonalas, gyermekközpontú, hagyományőrző nevelő-oktató munka. Célunk az, hogy kötelesség-és tisztelettudó, becsületes, tudásra vágyó, kreatív fiatalokat neveljünk. A pedagógusok szeretettel, nagy odafigyeléssel és türelemmel, a szülőket partnernek tekintve foglalkoznak a gyermekekkel. Tanulóink nyugodt, szorongástól mentes légkörben tanulhatnak. Biztosítjuk az óvodából az iskolába, majd az alsó tagozatból a felső tagozatba történő zökkenőmentes átmenetet. Fontos szerepet szánunk a játéknak, a mesének és a mozgásnak. Az olvasást szótagoló módszerrel tanítjuk. Oktató munkánkat a tanulók egyéni képességeit, haladási ütemét figyelembe véve végezzük. Többféle tanórai és tanórán kívüli lehetőséget biztosítunk arra, hogy diákjaink megtalálják a tehetségük kibontakoztatásához leginkább illő osztályokat és tevékenységeket.

 

Az alábbi tervezett lehetőségeket kínáljuk:

 

 • Idegen nyelvi, guruló tanrendű képzés: Első osztályban - a szülői igényeket figyelembe véve - az angol vagy a német nyelv oktatása indul. Kezdetben játékos formában ismerkednek tanulóink az idegen nyelvvel. Mindkét pedagógus tanít tantárgyakat és ellát napközis feladatokat.
 • Élsportolói képzés: Iskolánk a MOB támogatásával sportiskolai módszertani központként működik. Úszás és torna orientációval emelt óraszámú testnevelés-oktatást folytatunk. Komplex képzést nyújtunk, a tanulók fizikai fejlesztése mellett (erőnlét, állóképesség, mozgáskoordináció) nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi felkészítésre. Céljainkat a következő tanórák keretében valósítjuk meg: testnevelés, úszás, sportágválasztás, küzdelem és játék, délutáni edzés. Az úszást saját, 25 méteres, feszített víztükrű tanmedencében oktatjuk. Úszás, kajak-kenu, kosárlabda, torna, kölyök atlétika, küzdősportok és egyéb labda-és sportjáték alapozása történik.
 • Rajz és vizuális kultúra képzés: A tanulók kreativitását, kézügyességét és esztétikai érzékét változatos technikákkal, emelt óraszámban fejlesztjük. Tanulóink rajzpályázatokon mutathatják meg tehetségüket.

 

Egyéb lehetőségek:

 

 • Logikai gondolkodás fejlesztése: Alogika és a sakk oktatását a tanulók képességeit kibontakoztató foglalkozásokon végezzük.
 • Néptánc: A sporthoz hasonlóan fejleszti a szellemi, fizikai képességeket, érték-és hagyományőrző tevékenység, tartalmas baráti kapcsolatok kialakulásának színtere.
 • Nyelvtanulás: Szakköri keretek között 2. osztálytól lehetőséget biztosítunk a német vagy az angol nyelv tanulására.
 • Sportolási lehetőségek: Úszás, torna, kosárlabda, kölyök atlétika, asztalitenisz, judo, karate, röplabda.

 

 

 

Információk:

 

 • A napköziben változatos programokat biztosítunk. Ügyelet 1630 óráig, reggeli ügyelet 6 30 órától vehető igénybe.
 • Az ebédlőben megterített asztaloknál, kulturált körülmények között étkeznek tanulóink.
 • Könyvtárunk a szabadidőben is használható, 20300 könyv áll a tanulók rendelkezésére.
 • Számítógéppark, internet szolgálja a hasznos időtöltést.
 • Erdei iskolát, állótábort, vándortábort és sítábort szervezünk.
 • Az aulában folyamatosan rendezünk műsorokat és kiállításokat.
 • Gyógypedagógus, orvos, védőnő, ifjúságvédelmi felelős segíti a munkánkat.
 • Egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás céljaira fejlesztő szoba áll rendelkezésünkre.

 

 

 

Szeretettel várjuk a kedves Szülőket és a leendő kis elsősöket!